Hoe lang blijft een au pair en is de verblijfsduur te verlengen?

Een au pair krijgt een verblijfsvergunning voor 1 jaar. De verblijfsvergunning kan niet verlengd worden. Zie voor meer informatie www.ind.nl


Klopt het dat wij een brief aan de au pair moeten schrijven? En wat schrijven wij daarin?

Ja, dat klopt. In de brief (Engels) aan de au pair geeft u informatie over uw gezin. Denk hierbij aan de samenstelling, werk, interesses, hobby´s, en een korte beschrijving van de persoonlijkheden van elke familielid. Ook geeft u aan wat het gastgezin de au pair te bieden heeft en wat zij kan verwachten.


Klopt het dat wij een au pair schema moeten opstelen? En wat schrijven wij daarin?

Ja, dat klopt. In het schema schrijft u wat de au pair wanneer wat gaat doen met een maximum van 8 uur per dag, 30 uur per week verdeeld over 5 dagen. En de au pair heeft recht op 2 vrije dagen per week. U stelt het schema samen met de au pair voordat zij naar Nederland toe komt.


Wij vinden het belangrijk dat onze au pair sociale contacten heeft in Nederland. Helpt Wecare AuPair daarbij?

Ja wij helpen daarbij. Wecare AuPair vindt het ook erg belangrijk dat uw au pair voldoende sociale contacten heeft. Wij organiseren elke 8 weken uitstapjes waaraan de au pair deel kan nemen. Deze kosten zijn wel voor de au pair zelf.


Wij kennen zelf iemand op de Filippijnen, die wij graag als au pair naar Nederland willen halen. Kunnen wij in dit geval ook van uw diensten gebruik maken?

Dat kan. U en de au pair schrijven zich beiden bij ons in. De au pair doorloopt dezelfde procedure als elke andere au pair kandidaat en wij zullen u informeren of de voorgedragen au pair voldoet aan de eisen om au pair te worden.


Uit hoeveel personen moet het gastgezin bestaan?

Het gastgezin bestaat uit minimaal 2 personen.

Voorbeelden:

  • 2 volwassen zonder kinderen
  • 2 volwassen met kinderen
  • 1 volwassen met 1 kind
  • 1 volwassen met meer dan 1 kind

Hoe lang duurt het voordat de au pair in Nederland is?

Dat ligt aan de Nationaliteit van de au pair. Zie op onze website bij werkwijze en dan diensten hoe lang het ongeveer duurt.


Wij willen de au pair zelf Nederlands leren mag dat?

Wecare AuPair stimuleert dat het gastgezin de au pair zoveel mogelijk wegwijs maakt met de Nederlandse taal en cultuur. Het mag dat het gastgezin zelf de au pair Nederlands leert. Wel heeft de au pair dan recht op een andere cursus.


Hoe vaak mag een au pair naar haar familie in de Filippijnen bellen?

Het beste is om Skype te installeren op de laptop of pc waar de au pair gebruikt van maakt zodat de au pair op deze manier zonder kosten naar huis kan bellen.


Wij hebben een au pair meer dan 30 uur per week nodig voor ons gezin mag dit?

Dit mag niet. De au pair is naar Nederland gekomen om de cultuur te leren kennen en in ruil daarvoor past de au pair op uw kinderen en/of helpt in het huis daar waar nodig. Zie voor meer informatie op www.ind.nl


Wij hebben geen extra kamer over voor de au pair, Wel kan zij bij één van onze kinderen op de kamer slapen mag dit?

Nee, dit is verboden en niet de bedoeling, De au pair dient haar eigen kamer te hebben zodat de au pair haar eigen privacy heeft in het huis. Zie voor meer informatie op www.ind.nl


Waarom kunnen wij geen au pair profielen bekijken op de website?

Wij hebben ervoor gekozen om geen au pair profielen op de website te zetten omdat wij elke au pair respecteren en het niet vinden passen om alle foto`s en privé informatie over elke au pair openbaar te maken.


Mag een au pair familie in Nederland hebben?

Ja een au pair mag familie in Nederland hebben, Maar haar gastgezin mag geen familie van haar zijn.


Host Family Contact Banner met een "neem nu contact op" bericht

Feedback Banner met "jouw tips" bericht