PRIVACY STATEMENT 2018
Wecare AuPair

Uw gegevens in vertrouwde handen
Zelf een au pair gevonden of op zoek naar een au pair? Dan hebben wij uw gegevens nodig. Wij vinden het belangrijk dat u weet wat wij met uw persoonsgegevens doen. En wat uw rechten zijn. Zodat u erop kunt vertrouwen dat uw gegevens bij ons in goede handen zijn.

Welke gegevens gebruiken wij?
Wij vragen de volgende gegevens:
  • NAW gegevens
  • Telefoonnummer
  • Emailadres
  • IP-adres
  • BSN-nummer
  • Paspoort (met afgedekte pasfoto)
  • Uittreksel BRP
  • Bewijsstukken inkomensgegevens
  • Foto’s van de au pair kamer

Meestal geeft u uw gegevens zelf aan ons door, grotendeels via de e-mail. Soms krijgen wij uw gegevens op een andere manier. Doordat u bijvoorbeeld uw accountant uw jaarcijfers door laat geven.
Wij kunnen u niet van dienst zijn indien wij niet een compleet en correct dossier voeren met alle bovenstaande gegevens.

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens?
Wij gebruiken uw gegevens om:
  • een product of dienst af te sluiten
  • een overeenkomst met u aan te gaan en uit te voeren
  • namens u een zoekopdracht uit te zetten
  • uw behoeften en voorkeuren in kaart te brengen
  • ons aan de wet te houden
  • bij te houden hoe en wanneer wij contact met u hebben

Welke gegevens gebruiken wij?
De status als erkend referent brengt met zich mee dat Wecare AuPair te allen tijde aan deze voorwaarden moet voldoen. Het betreft het verzamelen van relevante informatie en de bewaarplicht hiervan; het verstrekken van informatie aan u en uw au pair over het au pair programma in Nederland conform de wet- en regelgeving en de bijbehorende rechten en plichten, het doorgeven van relevante wijzigingen aan de IND en het er op toe zien dat er niet over de wet- en regelgeving heen gegaan wordt. Wij leggen ieder contactmoment vast wat wij met u afspreken.

Dit zijn bijvoorbeeld contactmomenten die we vastleggen:
  • brieven en e-mails die wij sturen en van u ontvangen
  • telefoongesprekken, Skypecalls en chats
  • wat u op onze website doet en bekijkt
  • ons contact via social media, zoals Facebook en WhatsApp

Wecare AuPair is verantwoordelijk
Wecare AuPair is verantwoordelijk voor een goede verwerking van uw persoonsgegevens. Vanuit de wet MOMI waaronder het Nederlandse au pair programma valt, hebben wij een bewaarplicht van 5 jaar. Deze wetgeving is overstijgend aan de AVG.

Van wie krijgen wij uw gegevens en met wie delen wij die?
  • Wij ontvangen uw gegevens meestal van u, soms van uw accountant of boekhouder en soms van uw au pair. De IND, de Inspectie SZW en (Vreemdelingen) politie hebben recht op inzage in de gegevens van u en uw au pair in het kader van de wet - en regelgeving van het au pair programma en de zorgplicht van Wecare AuPair. U en uw au pair geven hiervoor toestemming aan Wecare AuPair.
  • Zodra de (visum) procedure in gang gezet wordt, delen wij de volgende gegevens/documenten van u met uw au pair:
    • Au pair schedule
    • Au pair invitation letter
    • Au pair awareness declaration
    • Paspoort / de paspoortnummers en BSN nummers zijn niet leesbaar
    • BRP uittreksel
  • Onze servers van onze website en ons backoffice systeem staan in Nederland en de Filipijnen.
  • De Microsoft Office 365 servers draaien op locaties in Oostenrijk, Finland, Ierland en Nederland.

Wij verkopen uw gegevens niet.
Als het nodig is gegevens door te geven naar ontvangers buiten de Europese Economische Ruimte (EER) doen wij dat zeer zorgvuldig. Binnen de EER gelden dezelfde privacyregels.

Hoe zorgen wij dat uw gegevens veilig zijn bij ons?
Onze website en backoffice systeem zijn goed beveiligd. En wij nemen steeds maatregelen om misbruik van uw gegevens te voorkomen.

Wij zijn extra voorzichtig met gevoelige gegevens
Onder gevoelige gegevens verstaan wij bijvoorbeeld:
  • Burgerservicenummer (BSN)
  • Bankgegevens
  • Paspoort
  • Uittreksel BRP
  • NAW gegevens, telefoonnummer en emailadres

Hoe lang bewaren wij uw gegevens?
Wij bewaren uw gegevens zolang verplicht is voor de wet. Voor de MOMI geldt een bewaarplicht van 5 jaar. Voor de Belastingdienst geldt een bewaarplicht van 7 jaar. Daarna verwijderen wij uw gegevens.

Regels en wetten voor privacy
Wij houden ons aan de wetten en regels voor privacy. Onder andere:
  • De Algemene Verordening Gegevensbescherming
  • De Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming

Uw rechten
U kunt veel van uw gegevens aanpassen als die niet kloppen. Dat kunt u per mail aan ons doorgeven.

Het komt vaak voor dat wij uw gegevens niet kunnen verwijderen. Bijvoorbeeld omdat wij uw gegevens nog nodig hebben. Of om ons aan een wet te houden.

Laat ons weten als u gebruik wilt maken van uw rechten
Stuur een e-mail aan info@wecareaupair.com, En stuur een kopie van uw paspoort of ID-kaart mee. Wilt u uw Burgerservicenummer (BSN) en pasfoto alstublieft onleesbaar maken? Wij reageren binnen twee weken na ontvangst van uw e-mail. U kunt ook een brief sturen naar:

Wecare AuPair
Postbus 104
2130AC Hoofddorp

Komen wij er samen niet uit?
Leg uw klacht dan voor aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij kunnen dit privacy statement veranderen
Dat mag bijvoorbeeld als er iets verandert in de wetten of regels. Of als wij nieuwe producten of diensten ontwikkelen. Op onze website vindt u altijd de laatste versie. Deze laatste versie is van 7 juni 2018.
COOKIEVERKLARING

  1. Het gebruik van cookies
  2. www.wecareaupair.com maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer, mobiele telefoon, smartwatch of tablet wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.
    Het gebruik van cookies is van groot belang voor het goed laten draaien van onze website, maar ook cookies waarvan je niet direct het effect ziet zijn zeer belangrijk. Dankzij de (anonieme) input van bezoekers kunnen we het gebruik van de website verbeteren en deze gebruiksvriendelijker maken.

  3. Toestemming voor het gebruik van cookies
  4. Voor het gebruik van bepaalde cookies is jouw toestemming vereist. Dit doen wij door middel van een zogenaamde cookie wal.

  5. De gebruikte type cookies en hun doelstellingen
  6. Wij gebruiken de volgende type cookies:

    Functionele cookies: hiermee kunnen we de website beter laten functioneren en is het gebruikersvriendelijker voor de bezoeker.
    Bijvoorbeeld: we slaan je inloggegevens op of wat je in je winkelmandje hebt gestopt.
    Analytische cookies: deze zorgen ervoor dat iedere keer wanneer je een website bezoekt er een anonieme cookie wordt gegenereerd. Deze cookies weten of je de site al eerder bezocht hebt of niet. Alleen bij het eerste bezoek, wordt er een cookie aangemaakt, bij volgende bezoeken wordt er gebruik gemaakt van de reeds bestaande cookie. Deze cookie dient enkel voor statistische doeleinden. Zo kunnen daarmee de volgende data verzameld worden:

    • het aantal unieke bezoekers
    • hoe vaak gebruikers de site bezoeken
    • welke pagina’s gebruikers bekijken
    • hoe lang gebruikers een bepaalde pagina bekijken
    • bij welke pagina bezoekers de site verlaten

    Tracking cookies van anderen: hiermee wordt bijgehouden welke pagina’s je bezoekt op internet om je persoonlijke profiel op te kunnen bouwen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn. Voor deze cookies vragen wij jouw toestemming. Zonder jouw toestemming worden deze cookies dus niet geplaatst.

  7. Je rechten met betrekking tot je gegevens
  8. Je hebt het recht op inzage, rectificatie, beperking en verwijdering van persoonsgegevens. Daarnaast heb je recht van bezwaar tegen verwerking van persoonsgegevens en recht op gegevensoverdraagbaarheid. Je kunt deze rechten uitoefenen door ons een mail te sturen via info@wecareaupair.com. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, vragen we je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

  9. Cookies blokkeren en verwijderen
  10. Je kunt cookies ten alle tijden eenvoudig zelf blokkeren en verwijderen via je internetbrowser. Ook kun je je internetbrowser zodanig instellen dat je een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Bekijk voor deze mogelijkheid de helpfunctie van je browser. Als je de cookies in je browser verwijdert, kan dat gevolgen hebben voor het prettig gebruik van deze website.

    Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via www.youronlinechoices.eu.

    Wees er wel van bewust dat als je geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze Website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan of zelfs dat je de website helemaal niet meer kunt bezoeken. Daarnaast betekent het weigeren van cookies ook niet dat je helemaal geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet meer toegesneden op jouw interesses en kun daardoor vaker worden herhaald.

    Hoe je je instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van jouw browser, of klik op één van de onderstaande iconen om direct naar de handleiding van je browser te gaan.
  11. Nieuwe ontwikkelingen en onvoorziene cookies
  12. De teksten van onze website kunnen op ieder moment worden aangepast door voortdurende ontwikkelingen. Dit geldt ook voor onze cookieverklaring. Neem deze verklaring daarom regelmatig door om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

    In blogartikelen kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op www.wecareaupair.com wordt ontsloten door middel van bepaalde codes (embedded content). Denk hierbij aan bijvoorbeeld YouTube video’s. Deze codes maken vaak gebruik van cookies. Wij hebben echter geen controle op wat deze derde partijen met hun cookies doen.

    Het kan ook voorkomen dat via onze websites cookies worden geplaatst door anderen, waarvan wijzelf niet altijd op de hoogte zijn. Kom je op onze website onvoorziene cookies tegen die je niet kunt terugvinden in ons overzicht? Laat het ons weten via info@wecareaupair.com. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze je privacy gewaarborgd hebben.

  13. Slotopmerkingen
  14. Wij zullen deze verklaringen af en toe aan moeten passen, bijvoorbeeld wanneer onze we onze website aanpassen of de regels rondom cookies wijzigen. Je kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

    Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben neem dan contact op met info@wecareaupair.com